Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: Digitaal documenten ondertekenen

Lucom | Outvie Redactie

Lucom | Outvie Redactie

Deze whitepaper is ontwikkeld in samenwerking tussen Lucom Benelux BV en Outvie. Lucom is eventpartner van het Actualiteitencongres Dataprotectie & privacy. Dit congres helpt u bij uw next step compliance, het verantwoord omgaan met data en de volwassenwording van dataprotectie. Voor meer informatie over Lucom of het actualiteitencongres zie www.lucom.com en www.outvie.nl/dataprotectie

 

Digitale Contracten

ICT en digitale contracten ondertekenen is tegenwoordig veel meer dan het automatiseren van bedrijfsprocessen alleen. Iedere organisatie moet een gezond evenwicht vinden tussen efficiency, kosten, veiligheid en technologie. Daarom is het niet vreemd dat binnen veel organisaties de benodigde kennis en capaciteit ontoereikend is om alle ballen in de lucht te houden.

 

Bij Lucom verbazen we ons nog regelmatig over de gemakzucht waarmee organisaties kiezen voor een oplossing voor digitaal ondertekenen

 

Privacy en dataprotectie

Steeds vaker horen we in de media over datalekken en privacy incidenten. Deze actuele incidenten laten zien dat dataprotectie en privacy een serieus onderwerp is en goed geregeld moet zijn. Het structureel borgen van compliance en verantwoord gebruik van persoonsgegevens vraagt om een volwassen privacyorganisatie waarin taken en verantwoordelijkheden belegt zijn en risico’s en controls cyclisch gemonitord worden.

 

Digitale contracten ondertekenen en opstellen

SAAS Service Providers vertellen organisaties: “Sluit maar aan op onze dienstverlening en dan is alles geborgd; wetgeving, infrastructuur, rapportage, etc.”. Vaak wordt echter slechts het halve verhaal vertelt, vragen organisaties niet door of beseffen ze simpelweg niet welke risico’s dit met zich meebrengt? Waar vroeger een document nog in een envelop werd gedaan om ongeoorloofde inzage zoveel mogelijk te vermijden; stuurt diezelfde organisatie nu open en bloot alle gegevens naar een derde partij. “Maar we hebben een verwerkersovereenkomst, AVG-proof”, zo luidt vaak de reactie. Alsof een bord met een maximumsnelheid ervoor zorgt dat niemand te hard rijdt?!

 

Whitepaper: Documenten veilig digitaal ondertekenen

In de whitepaper leest u hoe u als privacy professional met persoonsgegevens en het waarborgen van de AVG-compliance kan omgaan. De kern van de boodschap is niet alleen voldoen aan regels’ maar ‘het veilig regelen’ van vertrouwelijke informatie.

 

Wilt u meer te weten komen over dataprotectie en AVG-compliance bij het ondertekenen en opstellen van overeenkomsten? Bekijk dan het aanbod op het gebied van privacy opleidingen en conferenties.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo