Dataprotectie & Privacy

Best practices in datadeling en -doorgiftes, AI-toepassingen, jurisprudentie privacyrecht en next step privacy volwassenheid

Uw toolkit voor de professionalisering van dataprivacy compliance.

 

Recente ontwikkelingen als Schrems II, het verbod op Google Analytics en fikse boetes hebben een bom gelegd onder het delen van data en datatransers naar landen buiten Europa. Zonder adequate maatregelen loopt u kans op aanzienlijke boetes. Het veilig delen van data zowel internationaal als in ketens is een complexe opgave, die vraagt om een integrale en gestructureerde aanpak. 

 

Tijdens het Dataprotectie & Privacy congres gaat u data en technologie niet alleen als een risico zien, maar ook als een kans. 

Sprekers line-up

Mr. Friederike van der Jagt

Privacyrecht advocaat
Hunter Legal

Sjoera Nas

Senior Privacy Adviseur
The Privacy Company

Eva Lammers

Senior Adviseur Handhaving
Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Bart Schermer

Hoogleraar Privacy & Cybercrime, Partner
Considerati

Ianika Tzankova

Advocaat, Partner, Professor
Birkway, Tilburg University

Marjolein Wagemans

Group Data Protection Officer
Just Eat Takeaway.com

Axel Arnbak

Advocaat, journalist
De Brauw Blackstone & Westbroek

Niels Huijbregts

Functionaris Gegevensbescherming, DPO
SURF

Magdalena Magala

Functionaris Gegevensbescherming
Gemeente Zaanstad

Kenneth Sleijpen

Privacy Officer (CIPP/E, US & CIPM)
Gemeente Sittard-Geleen

Bram Hoovers

Senior Legal Consultant
Considerati

Marianne Schoenmakers

Senior consultant Responsible Tech
Considerati

Vonne Laan

Advocaat privacyrecht
The Data Lawyers

Eliëtte Vaal

Advocaat
The Data Lawyers

Pieter Wolters

Associate Professor
Radboud University Nijmegen

Cassandra Moons

Sr. Privacy Legal Counsel / DPO
TomTom

Alex Commandeur

Senior Adviseur
BMC

Youssef Fouad

Senior Data Protection Executive Officer
ING

Marlon Domingus

Functionaris Gegevensbescherming
Erasmus Universiteit Rotterdam

Paul Dam

Adviseur, a.i. Politie Nederland

Stijn Sarneel

Managing Director, FG
Lumen Group

Over deze conferentie

Waarom deze conferentie?

Onderwerpen

Voor wie is deze conferentie?

Partners

Hoe ziet het Dataprotectie & Privacy congres eruit?

U wilt privacy en dataprotectie integraal onderdeel van uw primaire proces maken. Maar hoe realiseert u hiertoe een privacy volwassen organisatie met duidelijke taken en rollen? Hoe monitort u actief uw risico’s? Hoe benadert u data als kans en als risico? En hoe maakt u nog slimmer gebruik van data en technologie voor uw compliance?

 

Op de tiende editie van het jaarlijkse platform dataprotectie & privacy gaat u in gesprek met experts en voorlopers uit private, publieke en gereguleerde sector en krijgt u tools om concrete volgende stappen in privacy compliance en volwassenheid te zetten.

 

Op 6 & 7 oktober krijgt u antwoord op deze vragen door best practices in:

  • Het vertalen van privacy risico’s naar compliance risico’s
  • Het zicht houden op uw privacy risico’s en datadoorgiftes
  • Het verwerken van data op een veilige manier buiten de EER en het doen van een DTIA
  • Het monitoren en managen van (sub)leveranciers en stakeholders
  • Het onafhankelijk toezichthouden en de regie pakken als FG
  • Het borgen van dataprivacy compliance in bedrijfsprocessen
  • Het gebruiken van data en technologie bij de volwassenwording van uw privacy organisatie

 

Al 10 jaar hét platform dat dataprotectie & privacy experts, voorlopers en professionals verbindt

 

Download de brochure voor het gehele programma. 

Programma

Dag 1 Dag 2

Ontvangst, registratie, koffie & thee

Opening door uw dagvoorzitter

Mr. Friederike van der Jagt
Mr. Friederike van der Jagt Privacyrecht advocaat Hunter Legal

Actualiteiten dataprotectie & privacy

Mr. Friederike van der Jagt
  • Recente ontwikkelingen AVG en UAVG
  • Handhaving en boetes AP
  • Update nieuwe Verzamelwet persoonsgegevens
Mr. Friederike van der Jagt Privacyrecht advocaat Hunter Legal

Evaluation 4 years GDPR: impact & effect of GDPR

Romain Robert
  • Have we seen the GDPR in full force yet?
  • Has GDPR delivered its central promise: harmonisation and privacy protection of datasubjects?
  • How mature is GDPR anno 2022, what to expect and how to deal with that?
Romain Robert Program Director noyb.eu

Powertalk - Lucom

Lucom_ThinkSmart

Er zijn veel AVG-regels, maar is de bescherming van persoonsgegevens daarmee ook geregeld?

Pauze

AI verordening, impact en toezicht

Bart Schermer
  • Wat is de status van het voorstel AI Verordening en wat zijn hete hangijzers?
  • Wat is de scope van de AI verordening en hoe is de wisselwerking met de AVG?
  • De AP als Algoritme Autioriteit: een goed idee? Hoe gaat het toezicht eruit zien?
Bart Schermer Hoogleraar Privacy & Cybercrime, Partner Considerati

EU Datastrategie: update en impact Data Governance Act en Data Act

Pieter Wolters
  • Belangrijkste kernpunten DGA en DA en waarin verschillen ze van de AVG?
  • Gaat de DA zorgen dat betrokkenen effectief gebruik kunnen maken van hun recht op inzage en dataportabiliteit?
  • In hoeverre doet de DA afbreuk aan de bescherming van persoonsgegevens?
Pieter Wolters Associate Professor Radboud University Nijmegen

Lunch

De WAMCA (Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie) en de AVG: ins & outs

Ianika Tzankova
  • Wat houdt deze wet in en hoe relevant is de WAMCA voor AVG-claims?
  • Hoe verhoudt de WAMCA zich tot de AVG en wat zijn belangrijke verschillen?
  • Wat zijn voor- en nadelen van collectieve schadeclaims versus individuele claims?
Ianika Tzankova Advocaat, Partner, Professor Birkway, Tilburg University

Massaclaims: een kijkje achter de schermen

Christiaan Alberdingk Thijm Ianika Tzankova Marlon Domingus
  • Wie vertegenwoordigt zo’n collectieve stichting en wat is de rol van de procesfinancierder?
  • Massaclaims: een stormram om deuren te forceren of (ethisch) middel voor de goede zaak?
  • Wat zijn ontwikkelingen en waar moet u als organisatie rekening mee houden?
Christiaan Alberdingk Thijm Advocaat, Partner Bureau Brandeis
Ianika Tzankova Advocaat, Partner, Professor Birkway, Tilburg University
Marlon Domingus Functionaris Gegevensbescherming Erasmus Universiteit Rotterdam

Pauze

ePrivacy, cookies, consent en DTIA’s op doorgiftes: issues en oplossingen

Sjoera Nas
  • Wat hebben de toezichthouders het afgelopen jaar gedaan aan handhaving op cookies?
  • Hoe kunt u risico’s van datadoorgiftes via cookies en toestemmingsbanners beoordelen?
  • Wat zijn actuele afspraken rondom cookies en toestemming?
Sjoera Nas Senior Privacy Adviseur The Privacy Company

Nieuwe boeterichtlijnen EDPB of Beveiliging, technologie & privacy volgens de AP

Eva Lammers Vonne Laan
  • In deze sessie zal de Autoriteit Persoonsgegevens uitleg en duiding geven over een actueel onderwerp dit najaar. Invulling is afhankelijk van de beschikbaarheid van EDPB-guidance.
Eva Lammers Senior Adviseur Handhaving Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
Vonne Laan Advocaat privacyrecht The Data Lawyers

De keerzijde van data en technologie

Axel Arnbak
  • De blinde overmoed waarmee data en systemen worden ingezet verandert onze rechtstaat steeds meer in een surveillance staat. Hoe snel gaat dit, moet er een ministerie / minister van digitale zaken komen en hoe kunnen we deze omslag beheersen voordat het te laat is?
Axel Arnbak Advocaat, journalist De Brauw Blackstone & Westbroek

Afsluiting en netwerkborrel

Ontvangst, registratie, koffie & thee

Opening door uw dagvoorzitter

Mr. Friederike van der Jagt
Mr. Friederike van der Jagt Privacyrecht advocaat Hunter Legal

AI en data gestuurde bedrijfsvoering: hoe legt u het juiste fundament?

Remon van Saane
  • Op welke manier zet Picnic data en algoritmes in voor haar bedrijfsvoering?
  • Hoe dragen algoritmes en data bij aan een betere bedrijfsvoering?
  • Hoe geeft Picnic invulling aan ethiek als onderdeel van haar bedrijfsvoering?
  • Privacy by design als oplossing voor de belangrijkste privacy uitdagingen
Remon van Saane DPO & Privacy Counsel Picnic

FG, wat moet je ermee? Over de positionering, regie en invloed van de FG

Magdalena Magala Niels Huijbregts Bram Hoovers
  • Waarom is de FG-functie in veel organisaties vaak een super PO-functie?
  • Hoe zorgt u dat adviseren en besluiten nemen gescheiden blijft, ook als dit door de organisatie gevraagd wordt?
  • Waarom is een nevenfunctie (bv CISO of Hoofd ICT) niet goed voor de onafhankelijkheid van de FG?
  • Kan een interne FG beter toezichthouden dan een externe FG?
Magdalena Magala Functionaris Gegevensbescherming Gemeente Zaanstad
Niels Huijbregts Functionaris Gegevensbescherming, DPO SURF
Bram Hoovers Senior Legal Consultant Considerati

Pauze

Kies een sessie uit die past bij uw interesse en achtergrond

3 break-outs

Kies een sessie uit die past bij uw interesse en achtergrond

3 break-outs

Lunch

Plenaire recap en naar de kennissessies

De FG functie in de kinderschoenen: wat kan de FG leren van de Compliance Officer?

Stijn Sarneel
Stijn Sarneel Managing Director, FG Lumen Group

Kies een sessie uit die past bij uw interesse en achtergrond

3 break-outs

Kies een sessie uit die past bij uw interesse en achtergrond

3 break-outs

Pauze

Vervolg sessies

3 break-outs

Plenaire afsluiting en netwerkborrel

Download de brochure

Bestel uw tickets

Momenteel biedt Outvie ook een collega-actie aan. U mag één collega (of meer collega’s) meenemen voor 20% korting op iedere extra ticket. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties. Neem contact op met onze opleidingsadviseurs voor de mogelijkheden: 020-580 54 00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dataprotectie & Privacy dag 1+ 2
Excl. 21% BTW
1.399,00
Onbeperkt
Dataprotectie & Privacy dag 2
Excl. 21% BTW
799,00
Onbeperkt

Meer informatie? Of wilt u persoonlijk advies?

Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden en u persoonlijk advies te geven.

Neem rechtstreeks contact met ons op
Outvie logo

Partners

Data protection & Privacy 2022

Kennis partners

Consideratie logo
Logo Hyarchis
Partner Outvie _ Accoris
BMC
CUCCIBU

Event & Netwerk partners

Lucom_ThinkSmart
Lumen

Media partners

Den Hollander uitgeverij

delen in uw netwerk:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dataprotectie & Privacy dag 1+ 2
Excl. 21% BTW
1.399,00
Onbeperkt
Dataprotectie & Privacy dag 2
Excl. 21% BTW
799,00
Onbeperkt