Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Vijf vragen over het dataprotectie & privacy congres 2022 aan Marjolein Wagemans

Picture of Marjolein Wagemans, Group DPO | Just Eat Takeaway.com

Marjolein Wagemans, Group DPO | Just Eat Takeaway.com

Ontwikkelingen op dataprotectie & privacy gaan razendsnel. Binnenkort op 6 & 7 oktober is het Dataprotectie & Privacy Congres. In het kader van dit event zijn 5 vragen gesteld aan Marjolein Wagemans, Group DPO bij Just Eat Takeaway.com.

 

Wat is het belang van zo’n dataprotectie & privacy congres en waarom mag je dit niet missen?

Dataprotectie en privacy zijn enorm dynamische gebieden, qua wet-en regelgeving, technologie en maatschappelijke verwachtingen. Dit congres brengt deze dynamiek samen waarbij er voldoende ruimte is voor geïnteresseerden om kennis te vergaren en met elkaar in dialoog vragen en/of probleemstellingen te bespreken. Toepassingen roepen telkens nieuwe vragen op.

 

Waarin onderscheidt dit event zich van andere events?

De combinatie van relevante ontwikkelingen met een focus op de praktijk. Gedurende het gehele congres is er steeds aandacht voor de dagelijkse realiteit rondom wetgeving en de vraagstukken die dit met zich meebrengt. Echter ook voor nieuwe wetgeving (bijvoorbeeld AI en de bescherming van persoonsgegevens) en nieuwe technologieën. Deze manier van kennisvergaring maar ook de bereidheid van sprekers en deelnemers om hun meningen en ervaringen te delen, maken het DPP-congres van Outvie een unieke ervaring.

 

Wat zijn belangrijke ontwikkelingen en hoe gaat u daar bij uw sessie op in?

Internationale dataverwerkingen hebben met Schrems II een nieuwe dynamiek gekregen. Wij zullen ingaan op hoe je dit organisatorisch zou kunnen benaderen, waarbij we het fenomeen van de “DTIA (Data Transfer Impact Assessment)” niet onbesproken zullen laten.

 

Welke spreker op het event zou u een vraag willen stellen en hoe luidt deze?

Bram Hoovers van Considerati: zien jullie verschillen in positionering, regie en invloed van de FG en CPO posities?

 

Vraag van Vonne Laan: wat zie jij als de meest relevante ontwikkeling(en) voor privacy professionals de afgelopen paar jaar en waarom?

De Europese ontwikkelingen rondom ‘data’, of het nu de Data Act, Data Governance Act, Digital Services Act, and Digital Markets Act of ontwikkelingen rondom AI en data is, allen zijn ontworpen met het doel om consistent te zijn met de AVG. Echter zo eenvoudig is dat niet. Verder blijven de publicaties van de EDPB en de diverse nationale toezichthouders relevant, waarbij de harmonisering van privacy boetes een interessante ontwikkeling is.

 

Meer weten over het Dataprotectie & Privacy congres 2022? Bekijk hier meer informatie of download de brochure onder dit artikel.

Download de brochure Dataprotectie & Privacy congres

Share

Outvie logo