Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Vijf vragen over het dataprotectie & privacy congres 2022 aan Kenneth Sleijpen

Picture of Kenneth Sleijpen, Privacy Officer | gemeente Sittard-Geleen

Kenneth Sleijpen, Privacy Officer | gemeente Sittard-Geleen

Ontwikkelingen op dataprotectie & privacy gaan razendsnel.  Binnenkort op 6  & 7 oktober is het Dataprotectie & Privacy Congres. In het kader van dit event zijn 5 vragen gesteld aan Kenneth Sleijpen, Privacy Officer bij Gemeente Sittard-Geleen.

 

Wat is het belang van zo’n dataprotectie & privacy congres en waarom mag je dit niet missen?

Het is dé kans om de hele dag met gelijkgestemden samen te komen uit diverse werkvelden. Overheid, toezichthouder, e-commerce, bedrijfsleven, consultants. Je komt hier gewoon alles tegen. Zo krijg je informatie en kennis die onmisbaar is. Ook juist buiten je eigen werkveld, want uiteindelijk zijn we allemaal met hetzelfde thema bezig. Daarnaast is onze sector toch een beetje ons kent ons en op deze dag kun je weer goed bijpraten. Je moet hierbij zijn, omdat je in korte tijd je kennis en netwerk uitbouwt tijdens een congres dat top is georganiseerd in onze hoofdstad. Daarnaast is dit de jubileum editie, dus dat mag je gewoon niet missen!

 

Waarin onderscheidt dit event zich van andere events?

Zoals hierboven beschreven kom je hier van alles tegen. Privacy officers van een gemeente sparren met privacy counsels van grote webwinkels. Of een privacy consultant die werkt voor diverse organisaties kan sparren met een hoogleraar van een universiteit. Dit event is onderscheidend aangezien het zoveel facetten van ons vakgebied belicht. Daarnaast kom je hier allerlei soorten professionals tegen met allemaal een passie over het thema. Een leuke dag waarin je praktische kennis en ervaringen deelt. Dat is ontzettend veel waard.

 

Naar welk onderwerp en/of sprekers kijk u het meeste uit?

Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Picnic en ik kan niet wachten om te luisteren naar Remon van Saane. Verder ga ik luisteren naar Eliëtte Vaal. Haar onderwerp is zo belangrijk in dit hybride werken tijdperk. Daarnaast zijn er gewoon te veel leuke sprekers en sessies om hier op te noemen. En dan wordt het ook nog leuk aan elkaar gepraat en begeleidt door Friederike van der Jagt. Dus wat wil je nog meer?

 

Wat zijn belangrijke ontwikkelingen en hoe gaat u daar bij uw sessie op in?

De afgelopen jaren is er een hoop te doen om het delen van gegevens. Of het nou internationale transfers is naar de VS of overheidsinstanties die samenwerken met diverse partijen. Het zorgt voor een hoop discussie en soms zelfs onrust in de maatschappij. Tijdens mijn sessie ga ik het hebben over de Wet Gegevensverwerking door Samenwerkingsverbanden. In meerdere krantenartikelen ook wel aangeduid als de volgende SyRi of toeslagenschandaal. Dat terwijl er veel maatschappelijk opgaves liggen die gevoelsmatig door privacy worden tegengehouden. Nou zo zwart wit is het allemaal niet en tijdens mijn sessie neem ik deelnemers mee in de mogelijke impact van deze potentiële nieuwe wet. Uiteraard met een praktische benadering met de nodige interactie.

 

Welke spreker op het event zou u een vraag willen stellen en hoe luidt deze?

Ik heb een vraag voor Herke Kranenborg. De afgelopen jaren heeft Schrems II veel teweeggebracht als het gaat om data doorgiftes naar de VS. Het lijkt erop dat de EU toe werkt naar “digitale landsgrenzen”. Mijn vraag luidt: “Is het wenselijk dat de EU zo fel acteert met haar wetgeving om een soort digitale soevereiniteit te creëren of moeten we juist globaal de verbinding zoeken in dit digitale tijdperk?”

 

Meer weten over het Dataprotectie & Privacy congres 2022? Bekijk hier meer informatie of download de brochure onder dit artikel.

Download de brochure Dataprotectie & Privacy congres

Share

Outvie logo