Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

3 tips: Motivatie voor uw persoonlijke ontwikkeling

Picture of Redactie Outvie

Redactie Outvie

Een vraag die vanuit de directieleden vaak stellen: Wat als we onze mensen trainen en ze daarna weggaan? Waarop de HR-manager antwoordt: Wat nu als we dit niet doen en ze blijven? Persoonlijke motivatie en ontwikkeling is cruciaal voor medewerker en werkgever.

 

Eerder hebben we al tien argumenten op een rij gezet hoe u uw baas kunt overtuigen om te investeren in aanvullende opleidingen. Maar hoe blijft u zelf gemotiveerd en zorgt u voor persoonlijke ontwikkeling en groei?

 

Tips voor persoonlijke motivatie

Het is voor werkgevers belangrijk dat u, als goede werknemer, verbonden blijft aan uw organisatie. Daarnaast is het fijn als u meer verantwoordelijkheid krijgt en de kans om te groeien. Maar hoe kunt u uzelf stimuleren om te blijven? En hoe blijft u flexibel en leergierig? Hieronder 3 tips om u te motiveren voor persoonlijke ontwikkeling.

training-detail-sample-img-2
1. Benadruk de positieve resultaten

Denkt u weleens: ik doe niets aan persoonlijke ontwikkeling en is dat erg? Wat houdt u tegen om aan ontwikkeling te beginnen? Het is lastig om voorbeelden te bedenken hoe persoonlijke ontwikkeling zich kan uitdrukken in tastbare resultaten. Dit motiveert zowel u als uw werkgever niet om stappen te zetten in persoonlijke ontwikkeling, maar schrikt juist af. Benadruk in plaats daarvan de positieve kanten van blijven leren en ontwikkelen. Bedenk wat u graag beter wilt kunnen en waar u kansen ziet met uw nieuwe kennis en vaardigheden. Kennis is misschien niet tastbaar, maar wel van enorm belang bij efficiënt en voldaan werken. U zult hier veel meer mee bereiken.

 
2. Bereik het einddoel met een stappenplan

Soms wilt u teveel in één keer om het einddoel te bereiken. Maar is dit wel de juiste manier? Vraag rond in uw netwerk en kijk hoe anderen in uw omgeving hun doelen hebben bereikt. Is het mogelijk om uw doel in één keer te bereiken of is het beter om uw einddoel in kleinere stappen op te delen? Wanneer u kleinere doelen stelt, kunt u deze tussentijdse successen vieren. En dát motiveert u om het uiteindelijke doel te behalen.

 
3. Pas uw kennis direct toe

Uw nieuwe kennis en vaardigheden zijn alleen te behouden als u ze ook daadwerkelijk toepast. Wanneer u iets nieuws leert en het vervolgens laat liggen, vergeet u het ook sneller. Veel oefenen helpt om uw opgedane kennis direct te benutten. Tijdens praktijkgerichte trainingen en opleidingen zult u zien dat blijven ontwikkelen directe groei oplevert.

 

Laat uw werkgever weten wat u drijft

Het allerbelangrijkste: zorg dat uw werkgever u kent. Uw werkgever moeten weten wat u drijft en motiveert. Wanneer u uitdagende taken en verantwoordelijkheden krijgt, groeit u namelijk vanzelf. Maar wat als u stil staat? Dan is de kans groot dat u uw betrokkenheid bij uw organisatie verliest. Voor de werkgever is het dus ook van groot belang om een goede leercultuur te creëren binnen uw organisatie en hun werknemers op deze manier te (blijven) motiveren.

 

Outvie traint al 30 jaar professionals op de meest actuele vakinhoudelijke kennis. Onze programma’s komen onafhankelijk en door eigen marktonderzoek tot stand – los van commerciële belangengroepen. Wat ze gemeen hebben: inhoudelijke diepgang, praktijkgerichte oplossingen en interactiviteit. Dé basis voor nieuwe oplossingen en (persoonlijke) ontwikkelingen in uw organisatie.

Share

Outvie logo