Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

10 argumenten om opleidingsbudget vrij te krijgen bij uw baas

Picture of Redactie Outvie

Redactie Outvie

Het is van cruciaal belang voor zowel medewerkers als organisaties dat de kennis up-to-date blijft. Om goed te blijven functioneren is scholing noodzakelijk. Uit onderzoek van Nidap blijkt dat bijna 40 procent van de bedrijven het beschikbare opleidingsbudget niet (geheel) besteedt. Zonde, want voor zowel de werknemer als de werkgever zijn er grote voordelen te halen door het volgen van een opleiding.

 

 

 

1.    Met actuele kennis van zaken ben ik effectiever en productiever’

Door uzelf te ontwikkelen, brengt u weer nieuwe kennis in het bedrijf. Daar kunnen ook uw collega’s de vruchten van plukken. De vakkennis die u opdoet, kunt u breed delen. Daar profiteert de gehele organisatie van. Door nieuwe kennis wordt uw motivatie hernieuwd en ben u productiever.

 

2.    Een opleiding biedt toegevoegde waarde voor het bedrijf’

Vraag uzelf af wat uw opleiding kan bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Hoe sluit uw opleiding aan op de visie van de organisatie en uw afdeling? Wat biedt de opleiding voor kennis en ervaring die u kunt toepassen in uw baan? Dat zijn concrete argumenten om uw baas te overtuigen.

 

3.    Opleidingsbudget is aftrekbaar en vaak is subsidie mogelijk

De kosten van een opleiding zijn aftrekbaar van de belastingen. Soms zijn er subsidiemogelijkheden voor het volgen van een opleiding. U kunt eventueel ook aanbieden om een deel van uw opleiding zelf te bekostigen of genoegen te nemen met een lagere loonsverhoging, maar vaak is er per medewerker een bedrag voor opleidingen beschikbaar.

 

4.    Opleidingsmogelijkheden zorgen voor loyaliteit naar de werkgever

Richard Branson zei het ooit al: ‘Leidt mensen zo goed op dat ze weg kunnen, maar zorg zo goed voor ze dat ze dat niet doen’. Werkgevers die hun medewerkers voldoende mogelijkheden bieden om hun kennisniveau op peil te houden door opleidingen, kunnen vaker rekenen op loyaliteit van hun werknemers. Immers, kennis vergaren werkt motiverend.

 

5.    Projecten kunnen als onderdeel van de studie worden uitgevoerd

Als uw baas bang is dat u door studie minder tijd aan uw gewone werk kunt besteden, kunt u uitzoeken of er projecten zijn die u in uw opleiding kunt inbrengen als case. Zeker bij een praktijkgerichte opleiding is er ruimte om werkthema’s toe te passen. Zo kunt u werk en studie prima combineren. Soms is het ook mogelijk om een opleiding in modules te volgen, zodat u stukje bij beetje naar een eindcertificaat toe kunt werken.

 

6.    Deze opleiding helpt me meer uit mezelf te halen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat medewerkers meer uit zichzelf weten te halen als ze de kans krijgen om te groeien en nieuwe prikkels en inzichten krijgen. De investering die werkgevers moeten doen in een opleiding, betaalt zich terug in de kennis die de medewerker mee terug neemt naar de werkvloer.

 

7.    Met deze vaardigheden kan ik mijn huidige functie beter uitvoeren

Pak uw functieomschrijving er eens bij en maak inzichtelijk welke vaardigheden u kunnen helpen om uw huidige functie beter te kunnen uitoefenen. Leg een link tussen uw werkzaamheden, uw competenties en de hiaten in kennis of ervaring en gebruik dat als argument om uw kennis op te vijzelen op een bepaald punt.

 

8.    Ik wil zelf ook investeren in mijn scholing

Naast het aanbieden om een deel zelf in te brengen voor uw opleidingsbudget, kunt u ook aangeven dat u bereid bent om er uw eigen tijd in te investeren. Dat laat zien dat u gemotiveerd bent, wat het voor uw werkgever weer eenvoudiger maakt om in u te investeren.

 

9.    Deze opleiding past in mijn carrière pad

Een goede werkgever is geïnteresseerd in uw carrière pad. Als u aannemelijk kunt maken waar u over een aantal jaar wilt staan en welke opleidingen en andere zaken u daarvoor nodig hebt, staat u sterker. Vergeet daarbij niet om aan te tonen welke investeringen u zelf doet om dat pad te bewandelen.

 

10.    Een opleiding draagt bij aan waardering, respect en groeipotentieel

Werkgevers zijn blij met ambitieuze werknemers die leergierig zijn en het maximale uit zichzelf en hun werk willen halen. Uit onderzoek blijkt dat werknemers drie zaken belangrijk vinden in hun werk: waardering, respect en potentieel om te groeien, zodat ze productiever worden. Door het volgen van een opleiding kan aan die aspecten worden voldaan.

 

Met deze argumenten kunnen leidinggevenden niet meer om het belang heen van aanvullende opleidingen en het vrijmaken van opleidingsbudget. Niet alleen werkt dit motiverend voor de medewerker, het hele bedrijf profiteert ervan. Iedereen weet immers: stilstand is achteruitgang.

bron: springest.nl

Share

Outvie logo