Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper Essentiële punten voor privacy audits

Outvie Redactie

Outvie Redactie

Essentiële punten voor privacy audits. Zo werkt privacy auditing voor betere risicobeheersing en compliance.

Privacy audits worden vaak in één adem genoemd met Privacy Impact Assessments (PIA’s) en Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) genoemd. Vanuit het perspectief van de AVG zijn er echter belangrijke verschillen tussen beide instrumenten.

 

Wat zijn de taken, bevoegdheden en middelen van de privacy organisatie? Wat verwachten we precies van de FG, van privacy officers en van adviseurs die betrokken zijn bij dataprotectie? Audits leveren belangrijke input voor een data governance framework dat organisaties doet groeien in privacyvolwassenheid. Een privacy audit monitort aan de ene kant de data en gegevensverwerkingen binnen een organisatie en aan de andere kant de documentatie en processen die zijn ingericht om een zorgvuldige en veilige omgang met persoonsgegevens te borgen. Een audit kan blinde vlekken, verbetermogelijkheden en actiepunten aan het licht brengen, waarmee een organisatie vervolgens praktisch aan de slag kan.

 

Privacy audits geven onmisbare inzichten voor de privacy governance van een organisatie. Aandacht voor audits sluit aan bij de ambities van organisaties om te groeien in privacyvolwassenheid. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geldt er een nieuw normenkader voor privacy audits en is de interesse voor het instrument gegroeid. 

 

Privacy audits behoren tot een belangrijk instrument om te werken aan compliance, bijvoorbeeld als het gaat om accountability in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze whitepaper zet de kansen en uitdagingen van privacy audits op een rij, inclusief praktische tips om aan de slag te gaan.

De training Auditing Privacy geeft concrete handvatten voor een adequate aanpak en uitvoering van privacy audits. Kijk voor meer informatie en het programma op de eventpagina. Ervaren docenten en ervaringsdeskundigen nemen u mee langs het uitvoeren, opvolging en monitoring van audits en beheersmaatregelen. U krijgt praktische, direct toepasbare kennis voor uw werkomgeving.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo