Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: De veranderende rol van de DPO/FG

Picture of Nico Keijser | Hoofddocent CDPO

Nico Keijser | Hoofddocent CDPO

De veranderende rol van de DPO/FG is in het huidige digitale tijdperk van bescherming van persoonsgegevens steeds belangrijker geworden. Als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat bedrijven voldoen aan de hoge normen die worden gesteld door wet- en regelgeving. Een belangrijk onderdeel van deze inspanningen is de rol van de Data Protection Officer (DPO) of Functionaris Gegevensbescherming (FG).

 

Rol van een DPO/FG bij gegevensbescherming

In deze whitepaper gaat dhr. Ing. Nico Keijser, CDPO, docent bij Outvie en zelfstandig privacyprofessional, in op de veranderende rol van de DPO/FG, de volwassenheid van het beroep, het belang van actuele kennis en de competenties die nodig zijn om deze rollen succesvol te vervullen. Keijser benadrukt dat de privacy professional in veel gevallen een klankbord voor het management zou moeten zijn. Daarbij moet de Privacy Officer of DPO meer gericht zijn op de praktische kant en medewerkers, terwijl de FG meer gericht moet zijn op de beleidsmatige en toezichthoudende kant.

 

Veranderende rol binnen privacy

Eén van de belangrijkste veranderingen in het privacyvak is de groeiende invloed van sectorwetgeving. De privacy professional moet zich steeds meer bewust zijn van de specifieke wet- en regelgeving die van toepassing is op de sector waarin hij of zij opereert. Een andere ontwikkeling die het privacyvak volwassen maakt, is de toegenomen juridisering. Hoewel het begrijpen van wet- en regelgeving belangrijk is voor de rol van de DPO/FG, is het ook essentieel om te voorkomen dat de praktische kant uit het oog wordt verloren.

 

Whitepaper De veranderende rol van de DPO/FG

Dit whitepaper bespreekt de veranderende rol van de Data Protection Officer (DPO) en Functionaris Gegevensbescherming (FG). Keijser benadrukt dat het vak volwassener wordt en dat het cruciaal is om up-to-date kennis te hebben en de juiste competenties te bezitten.

 

Download de whitepaper om meet te weten te komen over het onderscheid tussen de functies van DPO en FG en hoe deze veranderende rol van de Data Protection Officer (DPO) en Functionaris Gegevensbescherming (FG) eruit gaat zien.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo