Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: De next steps voor DPO’s/FG’s in 2020: samenwerken en verdiepen

Picture of Outvie Redactie

Outvie Redactie

In de eerste jaren rond de komst van de AVG waren veel organisaties gericht op de administratieve kant van de AVG, zoals het inrichten van registers van verwerkingsactiviteiten en het opstellen van privacybeleid. Anno 2020 tekent zich op veel terreinen een groei in privacyvolwassenheid af, en ontstaat er steeds meer aandacht voor een risicogerichte aanpak van dataprotectie.

 

DPO en FG functie

Steeds meer organisaties groeien in privacyvolwassenheid. Wat betekent dat voor de functie van de Data Protection Officer (DPO) / Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG)? Magdalena Magala, FG bij HLTsamen, het samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, vertelt (op persoonlijke titel) over de uitdagingen, issues, spanningsvelden en oplossingsrichtingen van nu en straks.

 

Agenda van de DPO

Hoe zorgen Data Protection Officers (DPO’s) er – ondanks een overvolle agenda – voor dat ze voldoende zijn toegerust op de uitdagende activiteiten en taken die hun positie meebrengt?
Volgens de European Data Protection Board (EDPB) speelt de DPO een fundamentele rol in de naleving van de regels voor dataprotectie binnen een organisatie. De DPO adviseert én controleert – een combinatie van taken die veel verantwoordelijkheid, expertise en vaardigheden vereist. De EDPB benadrukt dan ook dat organisaties hun DPO’s in staat moeten stellen om de (vak)kennis op peil te houden. Dat kan onder andere via trainingen, opleidingen, participatie in netwerken en zelfstudie.

 

Tegelijkertijd verwacht de EDPB dat DPO’s over voldoende persoonlijke skills en kwaliteiten beschikken. Bijvoorbeeld als het gaat om communicatie, conflictbeheersing, integriteit en doorzettingsvermogen. Hoe zijn Functionarissen voor de Gegevensbescherming (FG’s) nu in de dagelijkse praktijk bezig met hun professionele kwaliteit en groei?

 

Hoe beschermt u persoonsgegevens volgens de richtlijnen van de AVG en waar moet u rekening mee houden op het gebied van dataprotectie & privacy? Outvie biedt voor elke privacy professional een geschikte training of conferentie. Ontwikkel uzelf tot CDO, CDPO’er FG, Privacy Officer of senior privacy professional. Bekijk het privacy opleidingsaanbod.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo