Alles over Sustainable Finance & Climate Risk in één bundel

Outvie Redactie

Outvie Redactie

Het Sustainable Finance & Climate Risk Event heeft dit jaar alweer plaatsgevonden. Maar dat betekent niet dat de informatie hierover nu niet meer relevant is. Een belangrijke trend binnen de financiële sector is de verduurzaming. Die enerzijds wordt gedreven door de vraag van beleggers bij wie de normen en waarden zijn opgeschoven en anderzijds door de almaar strenger wordende wet- en regelgeving. De toenemende aandacht voor duurzaamheid komt overigens niet alleen door zorgen over het milieu of door sociale overwegingen. Er liggen ook financiële overwegingen aan ten grondslag.

 

Sustainable Finance Artikelenbundel

Voor het event heeft Outvie aan experts uit de duurzame financiële sector gevraagd hun visie te geven op ontwikkelingen binnen de financiële sector. Hieruit zijn interessante artikelen gekomen die Outvie heeft gebundeld, zodat u alle artikelen bij elkaar heeft! Bekijk hieronder alvast een preview van sommige artikelen. 

Wilt u meer weten over het Sustainable Finance & Climate Risk Event? Bekijk de informatiepagina. Wilt u de Sustainable Finance artikelenbundel? Die kunt u hieronder downloaden.

De taxonomie voor duurzame activiteiten van de Europese Unie (de EU Taxonomy Regulation) heeft naar verwachting een grote impact op duurzame investeringen en de verslaggeving daarover.

Nadia Humphreys | Bloomberg

De kennis vergroten over dit onderwerp vanuit het oogpunt van urgentie en strategie, evenals de concrete implicaties van de nieuwe Europese richtlijnen.

Emma Verheijke | Grant Thornton/ Sinzer

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Dit zijn drie factoren die centraal staan bij het meten van de duurzaamheid van een belegging.

Arjen Pasma | PGGM

We staan met elkaar voor één van de grootste economische transities van de afgelopen eeuw, waarbij zeer ingrijpende stappen moeten worden gezet.

Eva Schram | De Brauw Blackstone Westbroek, Thom Wetzer | Universiteit van Oxford

Download de artikelenbundel

Share