Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Nieuwe naam, zelfde kwaliteit

Jiří Hartog, Hoofdredacteur Europoort Kringen

Jiří Hartog, Hoofdredacteur Europoort Kringen

Outvie – zoals IIR sinds het begin van dit jaar heet – heeft het programma aan trainingen en conferenties voor dit jaar grotendeels rond. Er staan relatief veel nieuwe evenementen gepland, maar ook worden bestaande events in aangepaste vorm opnieuw gehouden. “De markt is leidend”, zegt Margriet van Weperen, product development manager bij Outvie.

 

Voor wie het nog niet heeft meegekregen: IIR heeft sinds 1 januari jl. een nieuwe naam. Voortaan heet de aanbieder van conferenties en trainingen Outvie. “Naast onze naamswijziging verandert er niets. Wij blijven dezelfde kwaliteit leveren. Daar staat Outvie voor”, vertelt Van Weperen. “Outvie is een 35 jaar bestaand opleidingsinstituut dat trainingen en conferenties voor professionals aanbiedt. Wij zijn actief in de velden finance, data, legal, privacy en industry. 

 

Zes jaar geleden heeft de huidige managing director Ermelinda Vermeulen het bedrijf overgenomen. Na zes jaar zelfstandig onder dezelfde naam te hebben geopereerd, was het tijd voor een frisse, nieuwe naam.” ‘Outvie’ staat voor jezelf overtreffen, wat Outvie niet alleen op zichzelf projecteert – het bedrijf wil de geboden kwaliteit verder verbeteren – maar ook op deelnemers, die zich dankzij de trainingen en conferenties verder kunnen ontwikkelen.

 

Niet te Googlen

Samen met haar team produceert Van Weperen evenementen voor de industriële sector. “Deze markt wordt gekenmerkt door relatief veel mannen, die gepassioneerd over hun vak kunnen vertellen. Ze staan met de voeten in de klei en zijn meer dan bereid hun kennis over te dragen. Voor mij is dat heel prettig werken. We streven ernaar dat deelnemers de opgedane kennis direct de volgende dag al kunnen toepassen.” Op de vraag wat producties van Outvie onderscheidt in de markt, heeft Van Weperen een duidelijk antwoord. “Wat wij opzetten, moet niet te googlen zijn. Daarnaast is belangrijk dat onze evenementen door de markt worden gedragen. We werken veel met adviesraden. De mensen in het veld geven aan van welke onderwerpen ze meer willen weten en welke personen ze graag als spreker willen hebben. De markt is dus leidend.”

Incompany visual

Omgevingswet

Evenementen voor industriële deelnemers rusten op de drie pijlers veiligheid, onderhoud en energietransitie. “Wij zetten meer in op de energietransitie. Het probleem van de energietransitie komt erop neer dat bedrijven heel veel tegelijk moeten doen en in deze onzekere tijd al keuzes moeten maken voor de komende jaren. Wij willen bedrijven daarmee helpen. Zo starten wij komende maand met de nieuwe training Omgevingsmanagement in de energietransitie. Maar vooral nemen wij de energietransitie mee als onderdeel in trainingen.” 

 

Outvie start volgende maand opnieuw met de opleiding Asset management, die op twee niveaus wordt gegeven en een diploma of certificaat oplevert. Een nieuwe tweedaagse training is Impact Omgevingswet voor milieubelastende bedrijven, die op verzoek van de markt is ontwikkeld. “Uit de evaluatie van het Nationaal BRZO Congres van afgelopen november bleek dat er behoefte was aan een training over de Omgevingswet. Dit hebben wij opgepakt en uitgewerkt tot een training, waar op verzoek van de markt ook iemand van het bevoegd gezag zal spreken.”

 

Ageing digitale assets

Ook nieuw is de driedaagse Basistraining Industriële Cybersecurity, die in juni van start zal gaan. Van Weperen: “We hebben altijd veel aandacht geschonken aan fysieke veiligheid, maar zijn nu bezig met het leggen van de laatste hand aan een training op het gebied van OT cybersecurity. Hierin wordt onder andere gekeken naar ageing assets. Van fysieke assets weten we dat die twintig tot dertig jaar meegaan. De beveiliging van oude OT-systemen kan niet meer up-to-date zijn, wat natuurlijk wel nodig is. Hoe ga je daarmee om?” De gereviseerde ‘golden oldie’ training Industrieel Shutdown Management staat dit jaar voor maart gepland. Er zijn onder meer nieuwe onderwerpen en sprekers in opgenomen. 

 

Mooie mix

Het programma voor het najaar is nog niet volledig klaar. Mogelijk wordt in september de conferentie Circulaire Industrie gehouden en ook is Outvie bezig met het ontwikkelen van een training over leiderschap in de industrie. “Hoe ga je om met de inzet van tijdelijke squads, remote working en de aanwezigheid van medewerkers op verschillende continenten?”, schetst Van Weperen. Wel al zeker is dat in november opnieuw het Nationaal BRZO Congres wordt gehouden. Deze keer zal die voor het eerst het Nationaal SEVESO Congres heten. 

 

Diezelfde maand vindt ook weer de training Data analytics & Predictive Maintenance plaats, om deelnemers inzicht te bieden in het gebruik van data en het nemen van besluiten. “Samenvattend hebben we gekeken waaraan behoefte is, wat het huidige aanbod is, wat er in het verleden was en waar we nieuw invulling aan kunnen geven”, besluit Van Weperen. “Dit jaar staan relatief veel nieuwe events gepland. Zo is er een mooie mix van nieuwe en bestaande conferenties en trainingen, waar deelnemers hun voordeel mee kunnen doen.”

 

Coronapandemie

“De afgelopen twee jaar zijn hectisch voor ons geweest”, zegt Margriet van Weperen van Outvie. “Na de uitbraak van de coronapandemie hebben wij fysieke events moeten verplaatsen of digitaal gehouden. Dit hebben wij in overleg met deelnemers gedaan. In de industrie is er een voorkeur voor fysieke evenementen, waar men elkaar kan ontmoeten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om industriële events meer te verplaatsen dan digitaal te doen. Dit jaar staan relatief veel trainingen gepland, die makkelijker dan conferenties zijn te verplaatsen of digitaliseren, mocht dat nodig zijn.”

 

Bekijk hier het actuele opleidingsaanbod voor de Industry van Outvie. 

 

Dit artikel heeft oorspronkelijk in de Europoort Kringen gestaan

Share

Outvie logo