Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: Predictive maintenance in de praktijk

Picture of Outvie Redactie

Outvie Redactie

Predictive maintenance klinkt geweldig, is hot en ook steeds meer bedrijven doen of willen er iets mee. Maar waar moet je op letten wanneer je begint en hoe krijg je je organisatie mee? Bedrijven passen steeds vaker predictive maintenance toe. Niet alleen om te besparen op reactief onderhoud. Maar ook om een andere mindset te creëeren in het management van assets.

 

Data Maintenance

De digitalisering is sterk, zeker binnen de industriesector waar efficiënt werken steeds belangrijker wordt. Een onverwachte storing of breakdown kan al snel tot miljoenenschade leiden.Bedrijven proberen steeds meer hun assets en onderhoud slim aan te sturen met big data en artificial intelligence. En dat kan. Maar het betekent wel dat onderhoudsprofessionals voldoende kennis in huis moeten hebben over de nieuwste monitorings- technieken, de IT-structuren die nodig zijn voor data-opslag en een basiskennis van wat data is en hoe deze slim kan worden gebruikt.

 

Meer grip op processen en keuzes binnen predictive maintenance

Het voorspellen van de uitval van assets en processen voorkomt kostbare downtime. Het op tijd signaleren wanneer machines fouten beginnen te maken in het productieproces, kan het tijdig repareren of het aanpassen van instellingen vergemakkelijken voor de onderhoudsdienst. Maar hoe eenvoudig predictive maintenance ook klinkt op papier – en hoe aanlokkelijk de voordelen ook zijn – er komt nogal wat kijken bij het goed implementeren van de verschillende tools en methodieken.

 

De grote vraag is dus: hoe krijg je als bedrijf (of als manager) meer grip op de processen en keuzes die komen kijken bij predictive maintenance? Op die vraag wilde Thom Verwater, R&D Coördinator bij Beenen Industrial Automation, heel graag een antwoord. En die antwoorden die vond hij.

 

Een paar jaar geleden volgde Thom de driedaagse training Data Analytics voor Predictive Maintenance. Inmiddels werkt hij samen met zijn collega Wiljan Vos, Data Consultant, aan het verder uitrollen van een succesvolle predictive maintenance pilot bij een grote klant. In deze whitepaper krijgt u antwoorden en nemen zij u mee bij het verder uitrollen van een succesvolle predictive maintenance pilot bij een grote klant.

Ook aan de slag met predictive onderhoud en data maintenance? In onze 3-daagse training Data Analytics for Predictive Maintenance leert u het voorspellen en monitoren van onderhoudsbehoeften met (big) data.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo