Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: Informatiemanagement in 2023

Picture of Outvie Redactie

Outvie Redactie

Werkgevers hebben hooggespannen verwachtingen van de informatiemanager van de volgende generatie. De toekomstbestendigheid van informatiemanagers staat dan ook onder druk. Is uw organisatie afhankelijk van een goede informatievoorziening? Dan kunt u zeker niet zonder een goede informatiemanager. Voor strategisch informatiemanagement, een onmisbare schakel.

 

Informatiemanagement in 2023: Beschikt u over 3.0-skills?

De ‘nieuwe informatiemanager’ is duidelijk meer dan een bewaker van de bedrijfsdocumenten. Hij of zij is op de eerste plaats ook een regisseur die het hele plaatje overziet en op het juiste moment op diverse lagen in de organisatie het businessmanagement van de juiste adviezen voorziet.

 

Nieuwe kansen creëren

De ‘informatiemanager 3.0’ moet obstakels weg kunnen nemen en zelfs in staat zijn om nieuwe bedrijfsmatige kansen te genereren. Dit zijn immers de eisen die leidinggevenden aan informatiemanagers stellen. Hij of zij moet zelfs ondersteuning bieden bij ingrijpende bedrijfsveranderingen zoals fusies, overnames of desinvesteringen.

 

Informatiemanagers van de toekomst

De tegenwoordige informatiemanager moet waarde creëren voor de organisatie. Het bestaansrecht van informatiemanagers hangt af van de mate waarin zij succesvol bijdragen aan de ontwikkeling van een organisatie in balans: het evenwicht van mens, organisatie en techniek. Om tot de informatie-professionals van de volgende generatie te behoren, is het belangrijk de technische, analytische en leidinggevende vaardigheden aan te scherpen. Ook moet de informatiemanager van de toekomst zelfstandig kunnen denken, bemiddelen en begeleiden.

 

De ontwikkeling van het vakgebied informatiemanagement bevindt zich nog steeds in een stroomversnelling. Nog niet zo heel lang geleden was de informatiemanager met name een ICT-manager die zich bezighield met de technische kant van ICT. In de whitepaper “Informatiemanagement in 2023 Beschikt u over 3.0-skills?” leest u wat er in de toekomst wordt verwacht van informatiemanagers.

De 5-daagse opleiding Strategisch Informatiemanagement voorziet zowel de beginnende als de meer ervaren informatiemanager van de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening. Ontwikkel kennis en vaardigheden, passend bij de rol van de ‘nieuwe’ informatiemanager, zodat u ook in de toekomst succesvol bent.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo