Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: Chief Data Officer gezocht

Picture of Outvie Redactie

Outvie Redactie

Het management team heeft er een lid bij: de Chief Data Officer. De CDO is een relatief nieuwe functie. Wat staat (aankomende) CDO’s te doen om organisaties echt data-gestuurd te maken? De CDO en de CDO office vervullen een spilfunctie in de ontwikkeling en uitvoering van de datastrategie van organisaties. Hoe maakt de CDO data onderdeel van de business strategie? Lees het verder in de whitepaper Chief Data Officer.

 

CDO Office

Data-gedreven werken is bezig met een onomkeerbare opmars in het Nederlandse bedrijfsleven. Enerzijds gedreven uit de noodzaak om te veranderen, te innoveren en voor te blijven in een steeds competitiever wordende wereldeconomie. Anderzijds door de kansen en waarde uit de groeiende hoeveelheid data die een bedrijf tot haar beschikking heeft. De waarde van de groeiende berg data voor bedrijven biedt zoveel potentieel dat je als organisatie een adequate datastrategie wil implementeren. Neem daarvoor een Chief Data Officer aan of stelt een CDO office in!

 

Chief Data Officer

Als strategisch business partner staat de CDO aan de lat om de transformatie naar een datagestuurde organisatie te ondersteunen. De CDO is de aangewezen functie om vorm en inhoud te geven aan een datastrategie voor de organisatie. Als strategisch business partner is de CDO onmisbaar om de organisatie te transformeren tot een datagestuurde organisatie.

 

De CDO benut en zet beschikbare data maximaal in voor haar diensten. Met de aanstelling van een CDO of CDO office krijgt data een aparte status. Het belang van data moet in de business gevoeld worden om efficiënt te zijn.

 

De CDO is verantwoordelijk voor de implementatie van een organisatie-brede strategie van data-management. Maar wat zijn de verantwoordelijkheden van de Chief Data Officer? Wat doet een CDO nu eigenlijk? In de onderstaande Whitepaper: Chief Data Officer gezocht, heeft Outvie de verschillende aandachtsgebieden voor u op een rij gezet

Ook aan de slag als Chief Data Officer of werkzaam als data professional die zich verder in de CDO-rol wil specialiseren? Onze 8-daagse Leergang Chief Data Officer (CDO) geeft u de handvaten voor deze nieuwe uitdagende business functie die de organisatie inspireert om data gedreven te gaan werken en van data een strategisch asset maakt.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo