Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: 6 uitdagingen van goed leiderschap in de industrie

Outvie Redactie

Outvie Redactie

Flexibel werken, Agile werken, veilig werken, up-to-date blijven in de IT- en energietransitie. Het zijn allemaal ontwikkelingen waar je binnen leiderschap in de industrie mee te maken hebt. Maar hoe manage je als leidinggevende al deze uitdagingen – en je mensen – zonder de traditionele bedrijfsprestaties uit het oog te verliezen?

 

In de industrie valt en staat veel met duidelijke regels en procedures. Hierdoor kan de menselijke maat gemakkelijk naar de achtergrond verschuiven. Bij ingewikkelde productieprocessen wordt zoveel mogelijk vastgesteld en continu gemeten of alles goed gaat. Maar aan het eind van de rit is toch niet alles gegaan zoals wenselijk is. De grote vraag is dan – hoe kan dat gebeuren? En hoe kunnen we het voorkomen?

 

Eric van der Wal en Pieter van Beusekom, aangesloten bij Verbetervermogen, een coöperatie van organisatieontwikkelaars, zijn experts op het gebied van verandermanagement en leiderschap. De afgelopen jaren hebben zij veel trends en hypes voorbij zien komen in managementland.

 

“Wil je een organisatie goed leiden, dan moet je ook echt weten wat er op de werkvloer speelt. Leiderschap is daarbij meer dan managen. Je moet medewerkers echt raken.” Eric van der Wal

Maar aan het einde van de rit merken we soms toch dat niet alles is gegaan zoals wenselijk is. De grote vraag is dan, hoe kan dat gebeuren? En hoe kunnen we het voorkomen?’ Van der Wal ziet daarin een belangrijke rol voor de manager: ‘Spreadsheets en meetinstrumenten zijn absoluut mooie tools en zeker ook nodig om complexe processen in kaart te brengen. Maar wil je een organisatie goed leiden, dan moet je ook echt weten wat er op de werkvloer speelt. Leiderschap is daarbij meer dan managen. Je moet medewerkers echt raken. Lees alle uitdagingen van Leiderschap in de industrie in de whitepaper.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo