Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Wat is een Shutdown & Turnaround?

Picture of Redactie Outvie

Redactie Outvie

Een shutdown & turnaround is een kritische en complexe activiteit voor de totale bedrijfsvoering. In industrieën die voor hun productie afhankelijk zijn van grote installaties, worden regelmatig geplande stops, ofwel shutdowns, georganiseerd.

 

Wat is een shutdown?

Tijdens deze stops worden de belangrijkste onderhoudstaken uitgevoerd. Een of meerdere installatiedelen worden dan buiten bedrijf gesteld om het onderhoud uit te voeren; de ‘Shutdown & Turnaround’.

 

Turnaround proces

Het Shutdown & Turnaround proces bevat de volledige cyclus van voorbereidende werken, de daadwerkelijke Shutdown, het Turnaround proces en uiteindelijk de heropstart. Er zijn veel (externe) mensen bij betrokken en onder grote tijdsdruk moeten er veel werkzaamheden worden verricht. Een pittige opgave!

 

Onderhoud van installaties is noodzakelijk voor het behoud en duurzaamheid ervan. Iedere dag dat een installatie uit bedrijf is, betekent geen productie. Dat kost veel geld. Daarom wilt u natuurlijk dat uw stop zo snel en efficiënt mogelijk wordt voltooid. Hoe u dat doet? Volg de opleiding Industrieel Shutdown Management en professionaliseer uw onderhoudsstop.

 

Ontwikkeling binnen Shutdown & Turnarounds

De ontwikkeling van shutdown & turnarounds gaat steeds sneller, mede door nieuwe regelgeving en de vraag naar duurzaamheid. Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van shutdowns & turnarounds kunt u altijd onze events en kennisbank in de gaten houden. Zo blijven u en uw collega’s op de hoogte van de problematiek en succesverhalen binnen shutsdown & turnarounds.

Download de brochure

Share

Outvie logo