Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Juristen moeten verder kijken dan hun eigen vakgebied

Picture of Roshnie Drigpal, bedrijfsjurist | Johan Cruijff ArenA

Roshnie Drigpal, bedrijfsjurist | Johan Cruijff ArenA

“Als bedrijfsjurist sprak de manier waarop deze cursus beschreven werd me aan. Ik was specifiek op zoek naar meer aansluiting op de business, zodat ik vanuit mijn rol nóg beter kon anticiperen op de vragen die naar voren kwamen vanuit mijn organisatie.’ Dat zegt cursist Roshnie Drigpal, sinds 1 juni 2023 als ervaren bedrijfsjurist aan de slag bij de Johan Cruijff ArenA. Zij volgde de 7-daagse training Bedrijfskunde voor juristen. Deze training wordt, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, aangeboden door Outvie.

 

‘Als jurist ben je vooral opgeleid binnen je eigen vakgebied, maar kom je relatief weinig in aanraking met andere vakken uit de bedrijfskunde. Dus vandaar die vraag vanuit mijn eigen praktijk. Het helpt enorm als je, mede door een opleiding als deze, meer begrip krijgt voor elkaar. Het betekent onder meer dat ik als jurist goed aan mijn collega’s uit kan leggen waarom ik vanuit mijn rol de risico’s voor de organisatie zoveel mogelijk vroegtijdig probeer te signaleren en desgewenst in te perken. Daarnaast begrijp ik, vanuit een andere invalshoek bezien, heel goed dat er ook commerciële of andere belangen zijn. Uiteindelijk gaat het, naast kennis van de diverse vakgebieden, ook om openheid en goed naar elkaar luisteren wanneer je als collega’s met elkaar in gesprek bent.’

Meerwaarde: innovatie en digitalisering structureel op de agenda

Roshnie vervolgt: ‘Wat ik erg mooi vond aan deze opleiding, is dat er veel werd gesproken over innovatie en digitalisering. Het zijn onderwerpen waar je dag in dag uit mee te maken hebt en het was een absolute meerwaarde dat deze thema’s zo veelvuldig belicht werden tijdens de collegereeks. Ik leerde dat je anno nu als T-shaped lawyer moet fungeren, wat zoveel wil zeggen als dat je van alle markten thuis moet (wilt!) zijn.

 

Maar ook de manier waarop je een presentatie goed over kunt brengen stond op het programma. Zo lijkt PowerPoint meer en meer vervangen te worden door een platform als Canva, waardoor tekst en beeld perfect samengaan. Zelf ben ik, vanuit de gedachte dat een visuele invalshoek lezen aantrekkelijker maakt, van plan om aan de slag te gaan met het toegankelijker vormgeven van onze algemene voorwaarden. Ik ben al begonnen met een Letter of Intent, door in de tekst met kleine, aanvullende pictogrammen te werken. Daar werd intern heel positief op gereageerd, omdat de tekst nu als veel toegankelijker werd ervaren.

 

Kortom, hetgeen ik leerde in de training was niet alleen divers, maar ook heel praktisch toepasbaar. En dat past bij de doelen die ik mezelf stel: ik ben, ondanks, of misschien welk dankzij mijn jarenlange ervaring, nog altijd bezig met opleiding, leren en ontwikkelen.’

 

Verbreding van het netwerk

‘Het was overigens, los van de inhoud van de opleiding, erg prettig om weer nieuwe juristen te leren kennen. Deelname was wat mij betreft een prachtige kans om mijn netwerk verder uit te bouwen. Het mooie van deze opleiding is bovendien dat je ook juristen uit andere rechtsgebieden ontmoet. In mijn geval is dat bijvoorbeeld een goede arbeidsrechtsdeskundige. Die had ik nog niet in mijn netwerk! Het ontmoeten van al die juridische professionals met verschillende achtergronden bood serieuze meerwaarde’, aldus Roshnie.

 

Inspirerende sprekers

‘Mijn enthousiasme over de opleiding heeft overigens ook te maken met de sprekers, die stuk voor stuk uit de praktijk kwamen en kundig en inspirerend voor de groep stonden. Met name Désirée van Gorp, Erik Vermeulen en Jeroen Busscher sprongen eruit voor mij door hun energieke manier van lesgeven en de aansprekende passie die ze voor hun vak uitstraalden. Dit soort trainingen kunnen door het vele luisteren nog weleens energie kosten, maar juist doordat er veel verschillende sprekers waren, vond ik het niet moeilijk om mijn aandacht en energie vast te houden.’

Bedrijfskunde voor juristen volgen? Doen!

Aan anderen die overwegen om deze training te volgen, zeg ik: doen! Het is als jurist vandaag de dag noodzakelijk om verder te kunnen kijken dan alleen het juridische kader. Mijn boodschap? Zorg dat je van alle markten thuis bent, zodat je goed kunt schakelen met al je businesspartners. En het volgen van een traject als dit? Dat inspireert enorm, zorgt ervoor dat je je blik openhoudt én maakt dat je jezelf kunt blijven onderscheiden als bedrijfsjurist. En ook dat dat lijkt me een waardevolle bijkomstigheid’, besluit Roshnie met een lach.

 

Bekijk de training en de meest actuele updates op de website

Download de brochure

Share

Outvie logo