Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

AI impact en regulatie: experts aan het woord

Outvie Redactie

Outvie Redactie

Er is geen twijfel mogelijk dat de opkomst van Artificial Intelligence (AI) een gamechanger is voor bedrijven wereldwijd. Met AI-technologieën die steeds innovatiever worden, biedt het bedrijven mogelijkheden om hun processen te optimaliseren, klantinteracties te personaliseren en nieuwe inzichten uit data te halen. Van slimme chatbots die klantenservice naar een hoger niveau tillen tot voorspellende analyses die de besluitvorming versterken, AI opent de deur naar efficiëntie.

 

AI Impact

Op het Artificial Intelligence: Impact & Update spreken experts over de ontwikkelingen van AI. Artificial Intelligence (AI) heeft de afgelopen jaren een omslag veroorzaakt in verschillende sectoren en heeft een enorme impact gehad op het dagelijks leven. Deze technologie heeft zich snel ontwikkeld en biedt een breed scala aan toepassingen, maar tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen en blijft het voortdurend ontwikkeling. Tijdens het Artificial Intelligence: Impact & Update congres hebben sprekers hun visie op AI gedeeld. Benieuwd naar wat onze experts denken? Bekijk het interview of zie de volledige aftermovie hier.

AI impact op wetgeving

De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence hebben de mogelijkheid om vooruitgang te bieden in het dagelijks leven voor mens en maatschappij, maar tegelijkertijd roepen deze ontwikkelingen ook belangrijke ethische en juridische vraagstukken op. AI brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals privacykwesties, discriminatie en aansprakelijkheid. Deze uitdagingen hebben geleid tot de ontwikkeling van wetgeving om AI-gebruik te reguleren.

 

Denk hierbij aan het beschermen van persoonlijke gegevens, het waarborgen van transparantie in AI-systemen en het voorkomen van discriminatie door algoritmen. De ontwikkeling van AI-ethiek en verantwoordelijkheidskaders zal snel nog belangrijker worden voor organisaties om hier toezicht op te houden.

Het Artifical Intelligence: Impact & Update congres bood een gelegenheid om inzichten te delen, best practices uit te wisselen en te discussiëren over de impact van AI op verschillende sectoren. De verschillende onderwerpen die werden behandeld, benadrukken de veelzijdige impact van AI op verschillende sectoren van de samenleving. Het delen van inzichten en best practices zal ongetwijfeld bijdragen aan een verantwoorde en innovatieve integratie van AI in onze steeds veranderende wereld. Bekijk de volledige aftermovie van het event hier.

Download hier de brochure van het Dataprotectie & Privacy Congres en bezoek het event voor nieuw handvatten voor de beheersing van AI-toepassingen.

Download de brochure

Share

Outvie logo