Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

STAP-budget

Veelgestelde vragen STAP-budget

Heeft u een vraag over het STAP-budget? Wij hebben de meest voorkomende vragen op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op tel: 020 – 580 54 00.

De volgende aanvraagperiode start op woensdag 15 november 2023 om 10:00 uur. Het STAP-budget is beperkt, hier heeft Outvie geen invloed op. We raden u aan om op tijd het budget aan te vragen.

Het STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidieregeling van de Nederlandse overheid waarmee werkenden en werkzoekenden €1.000 per jaar kunnen krijgen voor het volgen van opleidingen, trainingen of cursussen.

 

U komt in aanmerking voor STAP-budget als:

  1. u dit kalenderjaar nog geen STAP-budget heeft gekregen;
  2.  u ouder bent dan 18 jaar;
  3. u geen AOW ontvangt;
  4. u volksverzekerd bent. Heeft u in de afgelopen 24 maanden minstens zes maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan bent u verzekerd voor de Nederlandse volksverzekeringen. De periode van zes maanden wordt geteld vanaf drie maanden voor de maand waarin u STAP budget heeft aangevraagd.

Vanaf 1 maart 2022 is het mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Het beschikbare subsidiebedrag wordt verdeeld over een aantal aanmeldperiodes per jaar.

 

De volgende aanvraagperiode start op woensdag 15 november 2023 om 10:00 uur. Het STAP-budget is beperkt, hier heeft Outvie geen invloed op. We raden u aan om op tijd het budget aan te vragen.

 

Let op; bij het aanvragen van uw STAP-budget bij het UWV dient de opleiding niet eerder dan over 4 weken en uiterlijk binnen drie maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak te starten. Vraag dan in een volgende periode STAP-budget aan.

 

De deadline voor het aanvragen van uw STAP aanmeldingsbewijs voor de aanvraagperiode van 15 november bij Outvie is op dinsdag 14 november voor 16.00.

U kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Bekijk de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Meer informatie? Of wilt u persoonlijk advies?​

Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden en u persoonlijk advies te geven.

Outvie logo