Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper In 6 stappen naar goed risicobeheer en governance

Picture of Dr. Gerrit Jan van den Brink, Directeur/Eigenaar | Risk Sigma GmbH

Dr. Gerrit Jan van den Brink, Directeur/Eigenaar | Risk Sigma GmbH

ESG-wetgeving neemt steeds meer een vorm aan. De regelgeving op het gebied van duurzaamheid, milieu-impact en CO2-uitstoot is in ontwikkeling. Hoe speelt uw organisatie daarop in? Hoe kunt u een ESG-vraagstuk oplossen en opkomende kansen grijpen? Lees het in de whitepaper: In 6 stappen naar een goed risicobeleid en governance.

 

ESG-wetgeving

Van het in kaart brengen van uw volledige distributieketen tot het aanpakken van maatschappelijke verantwoordelijkheden, het naleven van regelgeving en het aantrekken van groene financiering, deze whitepaper behandelt alles wat u moet weten om een robuust ESG-stappenplan op te stellen. U leert ook hoe u ESG-risico’s kunt omzetten in zakelijke kansen, uw procesefficiëntie kunt verbeteren en uw productkwaliteit kunt verbeteren. De eerste stap om grip op het ESG-vraagstuk te krijgen is het in beeld brengen van de positieve en negatieve impact op uw onderneming. Het is handig om eerst de stakeholders in beeld te brengen.

 

Whitepaper ESG & Risk Management

In dit whitepaper worden handvatten aangereikt die ondernemingen helpen bij het opzetten van een praktisch implementatieplan. Hier wordt enerzijds gekeken naar het omzetten van de wet- en regelgeving, die zich voor ondernemingen vooral op de rapportageverplichtingen concentreert.

 

Anderzijds ook naar de veranderingen binnen en buiten de ondernemingen, die voor een veranderd risicoprofiel zorgen. Waar risico’s zich voordoen, ontstaan vaak ook nieuwe kansen. Zo ontstaan er nieuwe markten en is er plaats voor andere producten en diensten. De noodzaak om veranderingen uit te voeren heeft invloed op de bestaande processen en leidt tot een verhoging van de procesefficiëntie en een kwaliteitstoename van de producten. Met deze informatie bereiden ondernemingen zich beter voor en vergroten ze hun kansen op het succesvol realiseren van hun doelstellingen.

Download de whitepaper en begin vandaag nog met het bouwen van uw ESG-roadmap om uw organisatievraagstukken in beeld te krijgen en hier een stappenplan voor op te zetten.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo