Outvie zomeractie: Kies uit een Winkelcheque of een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper: Duurzaam assetmanagement

Picture of Outvie Redactie

Outvie Redactie

Duurzaam assetmanagement: Een manier van werken die steeds belangrijker wordt

 

Werner van Acker, Technical Governance Manager bij Evonik en Diederik van Leeuwen, partner en trainer bij IES Asset Management, hebben dagelijks te maken met asset management. Wat zijn de ontwikkelingen die ze de afgelopen jaren hebben gezien in het onderhouden en op tijd vervangen van assets?

 

Duurzaam assetmanagement

Asset management is al lang geen modewoord meer. Toch hebben veel bedrijven en organisaties vaak nog geen goed inzicht in de levensduur van hun assets en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Van Acker: “In de kern is er misschien niet eens zoveel veranderd. Toen ik vijfentwintig jaar geleden voor het eerst hoorde over assetmanagement was dit de definitie – `de meest optimale manier om fysieke assets zo veilig en zo duurzaam uit te baten`. Eigenlijk is deze definitie nog steeds actueel.”

 

De opkomst van asset management gaat terug tot de PAS55 (Public Availability Standard) die in 2004 werd ingevoerd door het Britse Institute of Asset Management (IAM). PAS55 is de voorloper van de huidige ISO 55000 standaard en werd ontwikkeld naar aanleiding van een reeks incidenten in de asset-intensieve industrie en een aantal zware treinrampen, nadat de spoorwegen geprivatiseerd waren door Margaret Thatcher. Van Acker: “De uitbaters van asset-intensieve sectoren werden gedwongen om een duurzame strategie te ontwikkelen rondom (publieke) beschikbaarheid en veiligheid.”

 

Whitepaper Assetmanagent

In deze whitepaper nemen Diederik van Leeuwen en Werner van Acker u mee in wat assetmanagement inhoud. De rol van van de asset manager nu en in de toekomst.

Meer weten over (duurzaam) asset management?

Outvie biedt verschillende trainingen aan op dit gebied. In samenwerking met IES Asset Management zijn de trainingen IAM Certificate in Asset Management en IAM Diploma in Asset Management ontwikkeld.

 

Leer hoe u asset management standaarden en processen toepast in uw dagelijkse praktijk en behaal het internationaal erkende certificate of diploma in asset management. Hiermee toont u wereldwijd uw expertise in asset management aan.

Download de whitepaper

Share

Outvie logo