Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Whitepaper Assetmanagement: een proces mét kansen om veel impact te maken

Picture of Diederiek van Leeuwen, technical director | IES Asset Management

Diederiek van Leeuwen, technical director | IES Asset Management

Asset managers hebben te maken met continu aanwezige kostendruk. Er wordt van hen verwacht dat ze de focus op kostenvermindering houden zonder dat dit ten koste gaat van de gewenste prestatie. Wanneer dit niet lukt, moeten ze het risico op zowel de korte als lange termijn in beeld hebben. Een voorbeeld om dit te verduidelijken is het onderhouden van een woning. Wanneer men de kozijnen niet regelmatig schildert en reparaties uitvoert, ontstaan er kale plekken en houtrot. Dit leidt tot hogere kosten over de gehele levensduur bezien. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in de mogelijke consequenties van besluiten op het moment dat men het besluit neemt.

 

Gratis Whitepaper Assetmanagement

De whitepaper gaat over het belang van het verbreden en verdiepen van kennis over assetmanagement. Diederik van Leeuwen MSc. AMP FIAM, technisch directeur bij IES Asset Management, benadrukt dat assetmanagement gaat over techniek, budgetten, inschatting van risico’s, maar ook over het maken van impact en het aangaan van een succesvol gesprek met de directie.

 

Het IAM Certificate in Asset Management, een internationaal certificaat uitgegeven door de Institute of Asset Management (IAM), geeft aan dat men serieus met het vak bezig is. Stilstand is achteruitgang, dus is het opdoen van kennis belangrijk, vooral voor asset managers, gezien de uitdagingen waar ze voor staan.

 

Training voor Asset Managers

De training IAM Certificate in Asset Management is bedoeld voor de beheerder of asset manager die verantwoordelijk is voor bedrijfsonderdelen, zoals bruggen, vaarwegen, snelwegen, treinen, fabrieken, elektriciteitsnetwerken, vliegtuigen of onderdelen daarvan. Deze professionals hebben de opdracht om prestaties, risico’s en kosten in evenwicht te houden. De cursisten bevinden zich meestal in deze functie of hebben een belangrijke taak binnen deze rol.

 

In conclusie is het verbreden en verdiepen van kennis over assetmanagement belangrijk voor asset managers. Asset managers hebben te maken met continu aanwezige kostendruk en moeten prestaties, risico’s en kosten in evenwicht houden. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in de mogelijke consequenties van besluiten op het moment dat men het besluit neemt.

 

Outvie Training

De IAM Certificate in Asset Management-opleiding leert u hoe u deze uitdagingen aanpakt en hoe u uw portfolio succesvol beheert. Klaar om een serieuze stap te zetten in uw carrière als asset manager? Investeer in uzelf met de IAM Certificate in Asset Management-opleiding en laat zien dat u serieus met uw vak bezig bent. 

Download de whitepaper

Share

Outvie logo