Outvie winteractie: Kies uit Diner Cadeau bon of een VVV-cadeaukaart t.w.v. €50,-* Bekijk de actie.

Kathodische Bescherming Wat is het? En waar gaat het naartoe?

Picture of Marcel Juinen, Specialist kathodische bescherming, ISO15257 gecertificeerd level 4

Marcel Juinen, Specialist kathodische bescherming, ISO15257 gecertificeerd level 4

Het elektrochemische basisprincipe van kathodische bescherming is de laatste 200 jaar niet zoveel veranderd, maar de manieren waarop de techniek wordt toegepast in de praktijk des te meer. Marcel Juinen, specialist kathodische bescherming, ISO15257 gecertificeerd level 4, neemt ons mee.

 

Metalen buisleidingen worden altijd gemaakt met een coating van polyetheen (PE) of Polypropyleen (PP). Dit doen we om de leidingen te beschermen tegen beschadiging en ook tegen roest. Maar zodra er kleine scheurtjes ontstaan in de coatings begint vroeg of laat het natuurlijke elektrochemische corrosieproces.

 

Omdat het vervangen van leidingen en buizen een bijzonder kostbare zaak is, om nog maar niet te spreken van de kosten die een lek met zich meebrengt, zijn er verschillende manieren om metalen leidingen te beschermen. Een van die manieren is: kathodische bescherming, een techniek die eigenlijk al heel oud is en al eeuwen wordt toegepast om oceaanschepen minder snel te laten wegroesten in het water.

 

Volgens Marcel Juinen, specialist kathodische bescherming, ISO15257 gecertificeerd level 4, is er in al die jaren weinig veranderd aan het basisprincipe van kathodische bescherming: “Al in de 19e eeuw werden schepen met koper bekleed. En aan dat koper werden vervolgens blokken van weekijzer bevestigd, waardoor de koperen platen beschermd bleven tegen corrosie. Deze methode noemen we kathodische bescherming.” 

 

Hetzelfde principe, met nieuwe toepassingen in de praktijk?!

Leer corrosie herkennen, behandelen,  monitoren en voorkomen. Of volg een andere training op het gebied van industry.

Met de juiste kennis in huis over corrosie kunt u schade en lekkages voorkomen en beperken. Dit is medebepalend voor de duurzaamheid en levensduur van uw installatie. Tijdens de training Corrosiemanagement maakt u kennis met de belangrijkste corrosievormen en krijgt u direct toepasbare oplossingen. Na de training weet u uw veiligheid te waarborgen en plant u uw onderhoud slimmer met een overwogen corrosiestrategie. Leer corrosie herkennen, behandelen, monitoren en voorkomen.

 

Waarom deze training?

  • Met veel user- cases, opdrachten en een unieke demo: een uitstekende afwisseling tussen theorie en praktijk!
  • Lessons learned vanuit ingebrachte en actuele praktijkcases over corrosie binnen de industrie.
  • Naast kennisoverdracht gaat u ook zelf aan de slag en leert u hoe corrosieproblematiek in de praktijk wordt aangepakt.

Download de whitepaper Kathodische Bescherming. Wat is het? En waar gaat het naartoe?

Share

Outvie logo